Enneagram Kindercoach

praktijk arnamentia enneagram kindercoach

Een kind is niet lastig, een kind heeft het lastig. kinderen hebben het moeilijk om hun  plek te vinden binnen hun omgeving. Het lijkt het gemakkelijkst om deze kinderen dan een etiketje, zoals b.v. ADHD of autistisch, op te plakken om dat ze lastig of moeilijk zijn. Deze kinderen, met een etiket, worden gelijk in een hokje geplaatst. Dat kan een gevoel van opluchting of rust geven. Opluchting vooral voor de ouder/opvoeder. Maar dat is niet de oplossing voor de problemen die er zijn in het gezin of de klas.

 

Ergens in het proces van opvoeden/opgroeien kunnen zaken anders zijn gaan lopen of misgegaan zijn waardoor er disharmonie of spanningen zijn ontstaan. Het mooie is dat ieder kind talenten heeft en wanneer die duidelijk zijn, is er weer vertrouwen,  balans en  groei in zij of haar zelfontwikkeling.  

 

Een ieder heeft talenten die we van af ons geboorte hebben meegekregen maar vaak niet  ontwikkelt worden. Als je aan jezelf vraagt: 'Wat is mijn talent?'

Dit kunnen we dan ook vaak niet benoemen. Met behulp van karakter- en talenten kaarten en het enneagram gaan we ontdekken waar zijn of haar kracht ligt doormiddel van de talenten van het kind. 

 

Enneagram kindercoaching een ontdekkingsreis naar ons innerlijk kind...