EIK Coach

Naast klassiek homeopaat ben ik ook afgestudeerd als EIK Coach. EIK Coach? Heeft dat te maken met het coachen met eikenbomen. Nee hoor, EIK staat voor Enneagram IntegratieKunde. Nu denk je leuk maar wat houd het in.

 

Even in het kort, het enneagram is een psychologisch model dat al heel oud is. Het model is ingedeeld in negen verschillende types. Alle Enneatypes hebben we in ons, vanuit onze essentie gaan wij naar 1 Enneatype. Het mooie van het model is als je begrijpt welk Enneatype iemand is ga je de ander beter begrijpen waarom degene reageert zoals hij reageert vanuit zijn verdediging, drijfveer, overtuiging of juist  vermijding.

 

Met behulp van het enneagram gaan we dieper in op je persoonlijke processen als ook met je fysiek problemen waarvan de oorzaak in het niet-fysiek gezocht moet worden. Door coaching en begeleiding krijgen we inzicht in als je vastzit of als je vindt dat het anders moet. Je krijgt hierdoor een andere kant van je zelf te zien en worden er dingen aangeraakt die voor jou verborgen of geblokkeerd zijn geraakt. Er wordt gewerkt met de spiertest methode waarmee onbewuste triggers worden opgespoord. Uitgangspunt is het Enneagram

 

Wil jij jou problemen aanpakken, in oplossingen denken zwakheden overwinnen, vanuit kracht alles aanpakken, fysiek weer in orde zijn en je fit en vitaal voelen?

 

De EIK-methode die Willem Jan van de Wetering ontwikkelde wordt ingezet om je bij jouw kern te brengen. De meeste mensen zijn in hun leven van karakter veranderd door wat ze hebben meegemaakt. Die verandering komt voort uit een overlevingsstrategie. Die aanpak helpt even maar nooit lang. Echte problemen kun je alles oplossen vanuit je essentie, vanuit diegene die je écht bent.

 

Het mooie van EIK is dat het Enneagram als procesmodel wordt gebruikt  tenslotte loopt ieder zijn eigen proces in eigen tempoCoaching en begeleiding helpen je om blokkades op te ruimen, je problemen aan te pakken en van uit je kracht puin te ruimen.

 

Hierdoor komt er weer vertrouwen en balans en kun je groeien in je zelfontwikkeling.

 

Als je meer wilt weten en ervaren ben je van harte welkom in de praktijk.

 

EIK-Coaching....  een avontuurlijke reis naar zelfheling